Inspiratörer

Håkan Groop, Oändliga möjligheter 

HåkanHåkan är utbildad tecknare och har arbetat med reklam i många år. Vi har arbetat i nära 15 år med Håkan. Han är mycket pedagogisk har alltid genomtänkta övningar på sina kurser. Vill få oss att använda höger hjärnhalva. Varje dag avslutar han med en genomgång av dagens uppgift. Vi har deltagit i resor till åtskilliga platser i Europa med Håkan och Eva. Så mycket roligt vi haft.

Länken ovan leder till hans hemsida där du kan se både hans målningar och resor.

Maria Ginzburg, Akvarellcenter 

Maria har en mycket gedigen utbildning vid konservatoriet i S:t Petersburg. Hon erbjuder flera kurser med MariaGinternationella konstnärer som lärare. Vi har arbetat med Maria sedan 10 år tillbaka och deltagit på flera av hennes resor. Övningarna utgår oftast från några olika motiv.
Maria har alltid en genomgång av dagens målningar och hittar alltid något bra och något som kan görs lite bättre.
Länken ovan leder till hennes hemsida där du kan se både målningar och kurser.

 

 

Johan Thunberg har sin ateljé på Laxön i Älvkarleby.
JohanVi träffade Johan första gången i Ligurien i Italien för 15 år sedan. Vid flera tillfällen har vi besökt honom på Laxön. Johans kurser är mycket inspirerande och han ger alltid många tips om förbättringar i målningen. Johan har varit inbjuden och ställt ut fler än 20 gånger på olika gallerier och museer i Nordamerika. Han har sålt 30-talet verk till privatpersoner och institutioner, däribland den svenska ambassaden i Washington.

Länken ovan leder till hans hemsida där du kan se hans målningar och få veta mer om Johan.

 

 

Leif Wideryd arbetade som konstnär med sin bas i Vallentuna.

LeifWVi hade glädjen att få arbeta med honom under nära 10 år. Hans känsla för färger för ljus och mörker för kallt och varmt var enastående och han delade gärna med sig av sitt kunnande.
I juni 2012 avled Leif.

 

Barbro M Ljungdahl, Helena Trovaj och Steven Taipale är nya bekantskaper för oss. Vi har haft dom som lärare några gånger under de senaste åren. Spännande konstnärer som ger oss nya idéer på måleriet och sättet att se på verkligheten.

 

Comments are closed.